Izborni sabor

Ćane preuzima vodstvo HSP-a BiH

Stanko Primorac Cane
12.12.2015.
u 07:00

Dosadašnji predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić trebao bi danas biti izabran za predsjednika Glavnog stana ove stranke

Stanko Primorac (Ćane) iz Ljubuškog danas bi trebao preuzeti vodstvo HSP-a Bosne i Hercegovine, dok bi dosadašnji predsjednik ove stranke Zvonko Jurišić trebao sjesti na mjesto predsjednika Glavnog stana. Naime, nakon više od četiri godine HSP BiH danas održava redoviti izborni sabor na kojem će biti izabrano više od 40 različitih funkcija. Kako navode iz ove stranke, uz novog predsjednika birat će se i zamjenik predsjednika, dopredsjednik, vodstvo Glavnog stana, 25 članova Glavnog stana, dio članova Časnog suda te Nadzornog odbora.

Za razliku od posljednjeg izbornog sabora ove stranke, kada su Živko Budimir i Josip Perić najavljivali svoju kandidaturu, te time započeli potrese i podijele u ovoj stranci, situacija pred današnju sjednicu je relaksirana, a Ćane je jedini kandidat. Saboru bi trebalo nazočiti vodstvo svih podružnica ove stranke diljem BiH. Uz preslagivanje redova najavljen je novi način funkcioniranja stranke.

"Cilj novog vodstva stranke je istu vratiti na ideološki kompas, od kojeg smo se odmakli. Uz to, trebamo uozbiljiti rad i djelovanje HSP-a BiH", kazao je Stanko Primorac (Ćane). On podsjeća kako je ova stranka u posljednje vrijeme imala dosta potresnih situacija, ali da su se izdigli iznad toga, čega je rezultat današnji redoviti izborni sabor.

"Kompromis je na kraju napravio svoje", kaže Primorac. Ističe kako će on kao predsjednik nastojati vratiti određen broj članova ove stranke koji su zbog raznih vrsta nezadovoljstva u funkcioniranju iste zamrzli svoje članstvo. Također, radit će se na zajedničkom djelovanju pravaških političkih stranaka u BiH, a prvi test rada će im biti općinski izbori. "Već danas ćemo potpisati sporazum o suradnji s HSP-om dr. Ante Starčević, što je prvi korak prema okupljanju pravaških stranaka u BiH", navodi Primorac. On ovom prilikom nije isključio ni mogućnost ujedinjenja ove dvije stranke, ali kada za to dođe vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije