Mirko Šarović

Carinske olakšice godišnje osiguraju 2.000 novih radnih mjesta

Mirko Šarović
25.12.2017.
u 21:30

Vijeće ministara usvojilo je, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, carinsku tarifu za narednu godinu, te odluku o suspenziji smanjenja carinskih stopa za određeni broj tarifnih linija i izvozno orijentiranih tvrtki. 

“Riječ je o ukupno 52 tarifne linije iz oblasti kemijske, tekstilne i metalne industrije, te proizvodnje obuće i predmeta od kože, što je veliki i značajan poticaj za bolju konkurentnost izvozno orijentiranih tvrtki, posebno na planu nabavke repromaterijala”, rekao je resorni ministar Mirko Šarović.

On je rekao da je ovo standardna odluka koja proizilazi iz Zakona o carinskoj tarifi, a prijedlog su podržale entitetske gospodarske komore i Vanjskotrgovinska komora BiH, te Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Šarović je istaknuo da je na ovaj način učinjen dobar posao za BiH.

“Zahvaljujući ovome, mi svake godine imamo zapošljavanje najmanje 2.000 radnika, uštedu tvrtkama za najmanje 10 milijuna KM, a `osipanje` proračuna nije značajno”, naglasio je Šarović, javlja ATV. 

On kaže da su usvojene i odluke o dodjeli grant sredstava za međunarodne sportske manifestacije i institucije kulture u BiH.

“Od ukupno tri milijuna KM, Republici Srpskoj pripao je milijun KM, a najveći dio otišao je za republičke institucije kulture, kao i na regionalnoj i općinskom razini”, rekao je Šarović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije