Sutra novi sastanak

Čeka se dogovor, hoće li građani RS-a imati jeftiniji kruh

25.02.2024.
u 18:47

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je kako će sutra sa predstavnicima Gospodarske komore RS-a i mlinsko-pekarske industrije nastaviti razgovore kako bi bio postignut dogovor o nižoj cijeni kruha od brašna tip 500 i njegovoj gramaži.

"Vlada je pripremila određena rješenja, ali želimo ih u najvećoj mogućoj mjeri uskladiti s predstavnicima mlinsko-pekarske industrije i Gospodarske komore s ciljem da građani RS-a imaju jeftiniji kruh kao osnovnu životnu namirnicu", rekao je Šulić Srni.

Izrazio je nadu da će se iznađi zajednički stav, ističući da će, ako do toga ne dođe, Vlada RS-a u skladu s  nadležnostima naći najpovoljnije rješenje.

Predsjednik Područne Gospodarske komore Banjaluka Goran Račić, koji predvodi izaslanstvo Gospodarske komore RS-a na sutrašnjim razgovorima, izjavio je kako je rano govoriti o tome jesu li stavovi približeni.

"Sve će sutra vidjeti i ne bih prejudicirao stvari, ali idemo naći kompromisno rješenje", rekao je Račić Srni.

Prethodni sastanak na kojem je razgovarano o mogućnosti definiranja jeftinije cijene kruha od brašna tip 500 i njegove gramaže, održan je u ponedjeljak kada je i dogovoren nastavak razgovora.

Šulić je tada rekao novinarima kako je u pripremi uredba o cijeni osnovnog kruha tip 500 i da će se tražiti način i kalkulacija kako bi zajednički definirali cijenu i gramažu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije