korisno je znati

Češnjak vam se često posuši i ne možete ga više iskoristiti? Saznajte kako ga pravilno čuvati

Shuuterstok
21.10.2020.
u 07:09

Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela, često se zna posušiti i ne možete ništa više s njim učiniti. Češnjak treba, baš kao i svježe začine poput bosiljka, origana, kadulje, dobro čuvati - jedino tako možete spriječiti nepotrebno bacanje.

Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda bila bi držanje češnjaka na sobnoj temperaturi, u pletenoj košarici ili mrežastoj vrećici. Idealna temperatura je 60 do 65 stupnjeva, pa je čuvanje češnjaka zimi dosta teško.

Drugi način je u hladnjaku - i to u zatvorenoj ladici koja je inače namijenjena za voće i povrće. Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz hladnjaka. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi ubrzo će se početi raspadati.

Također, možete usitniti češnjak u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dvije i dodajte jelu tijekom kuhanja. Također, možete u blender dodati malo maslinovog ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa ćete imati gotove kockice začina.

Češnjak možete ispeći u pećnici, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, pospremite ga u plastičnu posudicu i zamrznete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?