omiljena poslastica

Cijena jagoda na tržnici "paprena"

jagode
ilustracija
08.03.2024.
u 19:10

Košarica (od 400 do 600 grama) košta od 8 do 10 KM! Za kilogram treba izdvojiti gotovo 20 KM

Kako dolazi proljeće, mnogi će se građani BiH polako odlučivati na kupnju jagoda, svima omiljene poslastice za dane s ljepšim vremenom. Bilo da su sa šlagom, šećerom ili same, jagode su iznimno popularno voće u kojem uživaju mnogi. Ipak, za Sarajlije bi ove godine ovaj užitak mogao biti drastično umanjen, a razlog je - cijena.

Naime, ekipa portala radiosarajevo.ba posjetila je sarajevsku tržnicu Markale, gdje je provjerila cijenu jagoda. Ovo bobičasto voće će, kako se čini, građane "papreno" koštati ovo proljeće. Jedna košarica (od 400 do 600 grama) košta od 8 do 10 KM! Dakle, za jedan kilogram jagoda Sarajlije moraju plaćati gotovo 20 KM.

Vrijedi ove cijene usporediti s prethodnom godinom, kada je cijena košarice bila 6 KM. Naravno, kolika god cijena bila u Sarajevu, ipak je mnogo veća izvan BiH. Tako u Sloveniji i Austriji, prema informacijama portala, cijena ide i iznad 3 eura (6 KM) za 300 grama. Slične cijene su i u RH, dok je Srbija više u rangu s BiH. Jagode koje su zatekli na tržnici podrijetlom su iz Italije. Podsjetimo, problem je nastao s jagodama iz Albanije. Naime, fitosanitarna inspekcija RS-a zabranila je uvoz 1260 kg jagoda iz Albanije jer je utvrđen povećan sadržaj pesticida. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije