sastanak

Članovi Predsjedništva BiH primili Cristiana Dana Predu

07.06.2017.
u 20:12

Članovi Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i Bakir Izetbegović iskazali su dobrodošlicu članu Europskog parlamenta i izvjestitelju za BiH Cristianu Danu Predi te njegovom izaslanstvu u kojem je i Tonino Picula, predsjedatelj Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o najnovijim aktivnostima na putu Bosne i Hercegovine ka EU, te o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli zadovoljstvo posvećenošću Europske unije europskom putu Bosne i Hercegovine i jasnoj poruci o otvorenoj perspektivi članstva u EU za regiju zapadnog Balkana. U tom kontekstu pozdravljena je i snažna potpora europskom putu BiH, iskazana od strane Europskog parlamenta.

Izrazili su očekivanje da će se potpora institucija EU i država članica nastaviti i ubuduće u okviru napretka BiH na europskom putu, posebice u postupku stjecanja statusa kandidata. BiH je snažno opredijeljena da održi pozitivan zamah i da nastavi reformske procese i napredak u okviru procesa integriranja u EU. Provedba Reformske agende, efikasno funkcioniranje mehanizma koordinacije, te nastavak implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ostaju u vrhu prioriteta Bosne i Hercegovine, naglasili su članovi Predsjedništva BiH.

Izvjestitelj Dan Preda je pozdravio napredak u provedbi reformi i odlučnost BiH da nastavi institucionalne i socioekonomske reforme, borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, reformu pravosuđa i državne uprave. Također je kazao da Europski paralment želi pomoći Bosni i Hercegovini na njenom putu ka EU, istaknuvši da vlasti na svim razinama trebaju ostati na reformskom putu koji, prema njegovom mišljenju, nema alternativu.

Sastanku je u ime predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića nazočila savjetnica Marija Milić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?