postignut dogovor

Čolak: Danas će se održati sastanak HDZ i SDA

colak
08.03.2017.
u 07:13

Danas u 14 sati održati će se sastanak izaslanstva HDZ BiH i SDA, potvrdio je za Hrvatski Medijski Servis predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bariša Čolak.

Informaciju o sastanku izaslanstava dviju stranaka objavio je sarajevski Dnevni avaz pozivajući se na neimenovane izvore, no Čolak koji je i visoki dužnosnik HDZ-a BiH i koji obično sudjeluje na takvim sastancima jučer tijekom dana je kazao kako ne zna da postoji dogovor da se danas održi sastanak HDZ BiH i SDA. Da je ipak jučer tijekom večeri postignut dogovor o održavanju današnjeg sastanka potvrdio je sinoć za HMS.

Podsjetimo, hrvatski ministar vanjskih poslova Davor Ivo Štier izjavio je kako su se šefovi diplomacija zemalja članica Europske unije suglasili s hrvatskim prijedlogom kako strane u BiH treba “ohrabriti” na postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH do kraja lipnja ove godine.

Tada, naime, istječe rok kojeg je Ustavni sud BiH dao Parlamentu BiH da izmjeni neustavne odredbe izbornog zakona, koje se odnose na način izbora izaslanika u Doma naroda Parlamenta F BiH. Ne dogodili se to Ustavni sud BiH bi ih mogao poništiti, što bi dovelo u pitanje konstituiranje vlasti u Federaciji BiH i BiH nakon izbora 2018.

Hrvatski predstavnici, također, zahtijevaju i izmjene odredbi Izbornog zakona koje reguliraju način izbora članova Predsjedništva BiH, kako bi se onemogućilo da Bošnjaci ponovo, na izborima 2018. izaberu hrvatskog člana Predsjedništva, te usvajanje izbornih pravila za Mostar, kako bi se u ovom gradu konačno održali izbori i formirala legitimna vlast.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije