Deset godina

Čović istaknuo važnost rada udruge "Prsten"

covic udruga prsten
Foto: VL
1/2
24.10.2015.
u 18:15

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana akademija u povodu 10. obljetnice osnutka Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“.
Kao supokrovitelj, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović obratio se nazočnima prigodnim govorom, u kojem je istaknuo važnost rada ove udruge, te im zahvalio za višegodišnji rad na očuvanju i promicanju kulturnih i drugih vrijednosti Hrvata podrijetlom iz BiH u Republici Hrvatskoj.
Pokroviteljica svečane akademije bila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.
U deset godina djelovanja, Udruga „Prsten“ postala je vodeća nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata podrijetlom iz BiH u Republici Hrvatskoj.
Prošle su godine organizirali i prikupili stvarnu i financijsku pomoć u vrijednosti više od 2.000.000 kuna za poplavljena područja u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
debelacija
03:39 25.10.2015.

dajte vi "bosanski hrvati" rijesite se lokalnog opterecenja jer se ne mozete izjednaciti s "bosanskim bosancima". kao sto ne postoji bijela vrana, isto tako ne postoji ni "bosanski hrvat" niti palestinski zidov!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije