Čović - Bo

Čović pozvao predsjednika Kine da posjeti BiH

Dragan Čović i Chen Bo
14.10.2015.
u 13:18

Iskazana je potpora daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dviju zemalja

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović primio je vjerodajna pisma novoimenovane veleposlanice Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo. 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH iskazao je dobrodošlicu novoimenovanoj veleposlanici Kine u BiH, a rečeno je da su politički odnosi BiH i Kine tradicionalno veoma dobri i nema otvorenih pitanja.

Iskazana je potpora daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dviju zemalja, posebice u području kulturne i ekonomske suradnje, te zajedničkih infrastrukturnih projekata i povećanju kineskih izravnih ulaganja u gospodarstvo BiH.

Također je iskazano zadovoljstvo i zahvalnost na izuzetnom prijemu bosanskohercegovačkog izaslanstva tijekom prisustva obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Pekingu, i posjetom koji je rezultirao potvrdom i daljnjim produbljivanjem veoma dobrih međusobnih odnosa BiH 
i Kine. 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović pozvao je predsjednika Narodne Republike Kine Xi Jinpinga da posjeti Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedatelj Čović informirao je veleposlanicu Kine o aktualnoj društveno-političkoj situaciji u BiH i tijeku reformi koje se provode u BiH, te o namjerama BiH da podnese zahtjev za punopravno članstvo u EU do kraja prosinca 2015. godine. 

Veleposlanica Kine je iskazala zadovoljstvo napretkom BiH u procesu društvenog razvitka i ekonomskog rasta. Također je istaknula bitnu ulogu BiH u regionalnim i globalnim pitanjima i u unapređenju regionalne suradnje. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović poželio je novoimenovanoj veleposlanici Kine uspješnu diplomatsku misiju u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije