Kongres EPP

Čović: Trajno osiguranje jednakopravnosti Hrvata jedini put prema stabilnoj BiH

čović i epp
22.10.2015.
u 10:47

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović sudjelovao je u Madridu na dvodnevnom Statutarnom kongresu Europske pučke stranke 2015. Primarna tema ovogodišnjeg Kongresa Europske pučke stranke bila je “Vrijednosti EPP-a i vanjska politika Europske unije“. Razgovaralo se i o ostalim prioritetnim izazovima poput migrantske krize. Također, izaslanici Kongresa birali su novo predsjedništvo Europske pučke stranke. 

Čović se obratio sudionicima Kongresa u okviru prve plenarne sjednice. Predsjedatelj Predsjedništva BiH naglasio je ovom prigodom kako je protekla godina otvorila novo poglavlje za BiH i njezine narode. Podsjetio je kako se put europskih integracija BiH, u okviru obnovljene inicijative EU, počeo kretati u pravom smjeru, te kako je sljedeći važan korak na tom putu podnošenje zahtjeva za punopravno članstvo u Europskoj uniji. 

Također, istaknuo je da postoji snažna volja za rješavanje pitanja koja će omogućiti otvaranje akcijskog plana za članstvo u NATO savezu. Neizostavna pitanja od strukturne važnosti za BiH, naveo je nadalje Čović, su i izmjena Izbornog zakona, provedba presude Europskog suda u predmetu Sejdić i Finci, te Ustav BiH. 

Dodao je kako je trajno osiguranje jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga sva konstitutivna naroda jedini put prema stabilnoj i europskoj Bosni i Hercegovini. U okviru Kongresa, predsjedatelj Predsjedništva BiH susreo se i s europskim povjerenikom za proširenje Johanesom Hahnom, te zastupnicima Republike Hrvatske u Europskome parlamentu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Komentara 3

Avatar varešak
varešak
19:34 22.10.2015.

Siti smo i gospon Čovića i njegove jednakopravnosti,jer su nas on i njegova stranka doveli na prosjački štap,

DE
debelacija
03:01 23.10.2015.

nakon naslijedjenog politickog smetljista platformasa i unitarista, centralista i muslimanskih radikalista, covo radi sve ono sto ce dovesti do jednakosti i jednakopravnosti svih naroda u BiH! dakle: teritorijalna hrvatska izborna jedinica, jednakost i jednaopravnost naroda u BiH, novi izborni zakon, novi nenametnuti zakon sudstva i tuziteljstva i opcenito reforme koje ce voditi BiH u EU! to ce biti kraj "velikih" ideja sarajstana i banjalucana!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije