sastanak

Crnadak i veleposlanik Brazila u BiH razgovarali o suradnji dviju zemalja

26.09.2017.
u 17:05

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas veleposlanika Brazila u BiH Manoela Gomesa Perieru (Manoel Gomes Periera).

Crnadak je istakao da su odnosi dviju zemalja prijateljski, bez otvorenih pitanja te je zahvalio veleposlaniku Perieri na osobnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa dviju zemalja. S tim u vezi, iskazao je posebnu zahvalnost na pozivu za predstojeću službenu posjetu Brazilu koja će biti realizirana početkom listopada 2017. Dodao je da se nada da će posjeta biti dobra prilika za daljnji napredak suradnje na svim razinama a osobito da će posjeta biti dobra prilika za unapređenje ekonomske suradnje koja zaostaje u ukupnim bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Periera je iskazao dobrodošlicu Crnatku u Brazil a zatim je izložio kratak pregled plana službene posjete i prijedlog susreta s brazilskim službenicima i poslovnim ljudima. Naveo je da postoji potreba da  se više radi na promociji potencijala BiH u Brazilu i da se nada da će predstojeća posjeta dati veliki doprinos promociji BiH, kao i jačanju bilateralnih odnosa između dviju zemalja.

U cilju nastavka suradnje, sugovornici su se suglasili da je od posebnog značaja što će tijekom posjete Brazilu biti potpisani memorandum o razumjenjavanju za uspostavljanje političkih konsultacija o pitanjima od zajedničkog interesa između Ministarstava vanjskih poslova BiH i Brazila kao i Memorandum o međusobnoj suradnji u oblasti diplomatske obuke između ministarstava vanjskih poslova BiH i Brazila, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MIPBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije