Busovača

Dali živote za našu budućnost

17.01.2019.
u 10:45

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju hrvatskim poginulim braniteljima u Busovači, misom zadušnicom u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog i svečanom akademijom u kinu Theatre u Busovači svečano je proslavljena 25. obljetnica utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a Jastrebovi. U prigodnom obraćanju na svečanoj akademiji predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako su obljetnice prigoda na kojima se odaje počast svima onima koji su poginuli i dali živote za sve nas i našu budućnost, ali i prisjećanje na slavne trenutke hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

- Vjerujem kako smo svjesni trenutačnih okolnosti i situacije u kojoj se nalazi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Nažalost, ima dosta onih koji su u zabludama bili tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća, ali i onih koji su u zabludi i danas. Gotovo cijeli hrvatski narod na proteklim izborima pokazao je svoju opredijeljenost dajući potporu strankama HNS-a BiH okupljenih oko HDZ-a BiH i predsjednika Čovića. Stoga, budimo svjesni svoje pozicije i zajedništvom se izborimo za sva prava koja nam pripadaju - kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara na obilježavanju 25 godina od utemeljenja 3. gardijske brigade HVO-a Jastrebovi u Busovači. 

Ključne riječi

Komentara 1

MR
Mrca
10:54 17.01.2019.

Cavara je ste li vi svjesni situacije, dokle ste nas doveli ti i taj tvoj sef.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije