SIPA provodi operativnu akciju „Kapital“

Danas će biti ispitan Jasmin Hasić, osumnjičeni za pokušaj ubojstva Mateja Živkovića

29.11.2023.
u 10:56

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas po nalogu Županijskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, na području Sarajevske županije započeli operativnu akciju „Kapital“.

Operativna akcija „Kapital“ se provodi u cilju rasvjetljavanje krivičnog djela „Ubojstvo“ iz člana 166. u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“ iz člana 28. Krivičnog zakona  Federacije Bosne i Hercegovine, koje se desilo dana 15.02.2022. godine i 16.03.2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Povjerenstva za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je imenovani ranjen sa više metaka.

Pretresi se vrše na jedanaest 11 lokacija, tijekom dana će od strane policijskih službenika SIPA biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić. Kako prenosi "Avaz", Hasić je od ranije poznat organima gonjenja te se nalazi u KPZ Zenica. On će iz ove ustanove vrlo brzo biti doveden na ispitivanje u prostorije SIPA-e. Također, planira se i saslušanje više osoba u svojstvu svjedoka.

Pretresi se vrše a u suadnji sa Federalnom upravom policije.

Tijekom rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su suradnju sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutarnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo  i Sarajevske županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?