prognoza

Danas kiša i snijeg u cijeloj BiH, ali promjena slijedi ubrzo

snijeg
29.11.2023.
u 08:23

Na krajnjem sjeveru, sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovini očekuje se kiša, a u ostatku Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica ili snijeg

Jutros u 4 sata najniža temperatura izmjerena je na Bjelašnici -5, dok je najtoplije bilo u Neumu 9 stupnjeva celzijusa dok je u Sarajevu izmjeren jedan stupanj.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežito oblačno vrijeme sa padalinama. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 12°C

Na krajnjem sjeveru, sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovini očekuje se kiša, a u ostatku Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica ili snijeg. Poslije podne prestanak padalina i smanjenje oblačnosti, prenosi Klix.ba.

U Sarajevu pretežito oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Poslije podne padaline postepeno prestaju. Temperatura zraka između 0 i 3 stupnja celzijusa.

U četvrtak se prognozira pretežito oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren s jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stupnjeva.

U petak pretežito oblačno i vjetrovito vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padalina. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije