sjednice

Danas počinje zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

sjednce
08.11.2016.
u 08:45

Dvije sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljene su za danas i sutra, jedna kao nastavak ranije započetog redovnog zasjedanja, a druga kao izvanredna sjednica.

Za dnevni red izvanredne je najavljena Informacija Federalne vlade o postupku prodaje državnog kapitala u Tvornici duhana Sarajevo, statusu radnika, imovine i udjela Tvornice u drugim privrednim društvima FBiH.

Planirana je i Vladina informacija o stanju u zdravstvenom sistemu FBiH, a potom bi teme trebalo da budu stanje u Federalnom zavodu MIO, status umirovljenika u FBiH i sagledavanje mogućnosti unapređenja statusa za sadašnje i buduće umirovljenike.

Zastupnički dom zasjedao je 18. listopada, kada su odobrena zaduženja Federacije BiH po proširenom aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom te za projekte modernizacije cesta u FBiH i Koridor 5-C.

To zasjedanje je bilo jedino nakon mjesečne ljetnje pauze, proglašene krajem srpnja.

Neuobičajeno rjeđe zasjedanje od tada, ne samo Zastupničkog već i Doma naroda, koji se u međuvremenu ipak češće sastajao pa prekidao zasjedanje, dopredsjedatelj Doma naroda Jasenko Tufekčić je u izjavi novinarima krajem prošlog tjedna nazvao evidentnom parlamentarnom krizom, ali i optimistično najavio da će problemi ubrzo biti otklonjeni i da će se raditi "u punom pogonu".

U ovom mjesecu predstoji svečana sjednica oba doma, čiji termin još nije preciziran, povodom 20. godišnjice konstituiranja Federalnog parlamenta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?