filmska akcija

Detalji rekordne zapljene: Više od tone kokaina u Crnu Goru stiglo u bananama

27.08.2021.
u 13:27

Službenici Uprave policije Crne Gore zaplijenili su jučer veliku količinu kokaina. Oduzeto je više od tone kokaina, što je najveća zapljena ikada u toj zemlji.

Prema novim informacijama, službenici Uprave prihoda i carina u dogovoru sa službenicima Uprave policije na carinskom terminalu "propustili" su kamion sa više od tone kokaina, kako bi vidjeli gdje će droga završiti, pišu Vijesti.

Nakon što su vozači odvezli teretnjak sa Carinskog terminala, inspektori i carinici nastavili su akciju, koja je sinoć rezultirala rekordnom zapljenom kokaina i hapšenjem Marijane Krstović (27) i Buda Krstovića, a za ostalim osumnjičenima se traga.

Prema saznanjima Vijesti, inspektori Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Uprave carina podijelili su operativna saznanja dobijena putem međunarodnih izvora - da će u Luku Bar ući kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina. 

Skupa su napravili strategiju da namjerno “zažmure” i konačno uhapse naručioca. Pošiljka je “propuštena” prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.

Šverceri su upali u zamku i drogu odvezli u magacin u zetskom selu Mojanovići, gdje je i oduzeta. Iz Uprave policije su danas zvanično saopštili da je u akciji "187" policija u saradnji sa Upravom prihoda i carina zaplijenila 1.205 pakovanja kokaina u Mojanovićima, u Zeti, ukupne težine preko tone.

“Droga je pronađena u pošiljci banana. Dvije osobe lišene su slobode”, navela je Uprava policije na Twitteru.

Službenici Uprave policije su i danas nastavili aktivnosti na tom predmetu. U akciji Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), Centra bezbjednosti Podgorica, Centra bezbjednosti Bar i Uprave carina i prihoda, sinoć je pretreseno više objekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?