sastanak

Direktorica Saveza općina i gradova Federacije BiH u posjeti Maglaju

19.10.2017.
u 13:15

 Na radnom sastanku načelnika Općine Maglaj Mirsada Mahmutagića i direktorice Saveza općina i gradova Federacije BiH Vesne Travljanin i njene suradnice Selme Fišek razgovarano je o zaštiti prava na lokalnu samoupravu pred Ustavnim sudom Federacije BiH.

Travljanin je istakla zakonsku ulogu Saveza kao zakonskog zastupnika svojih članica, kao i obavezu viših razina vlasti da putem Saveza konsultuju općine i gradove u postupku donošenja zakonskih propisa koji se tiču jedinica lokalne samouprave.

Naglasila je kako Savez planira u mjesecu studenom organizirati konferenciju za općinske i gradske pravobranitelje na temu zaštite prava na lokalnu samoupravu, a na kojoj će se inicirati osnivanje Mreže pravobranitelja - kao savjetodavnog tijela unutar Saveza, te predstaviti plan aktivnosti za iduće razdoblje, navodi se u priopćenju Saveza općina i gradova FBiH.

Mahmutagić je istakao da treba iskoristiti mogućnost da se zajednički interesi jedinica lokalne samouprave ostvaruju kroz Savez općina i gradova Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije