Utjecaj na RS

Dodik: Za Srbe u RS-u uloga Miloševića i Srbije bila pozitivna

milorad dodik
06.03.2016.
u 12:27

"Čak i mnogi, godinama uključeni u realizaciju Daytonskog sporazuma, ne bi uspjeli postignuti ono što je postignuto pod vodstvom tadašnjeg pregovaračkog tima, koji je predvodio Slobodan Milošević", rekao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je uloga Slobodana Miloševića i Srbije bila pozitivna kada je riječ o sudbini srpskog naroda i stvaranju Republike Srpske. 

"S ove vremenske distance moram jasno reći da je, s povijesne strane gledano, kada bih eliminirao sva neslaganja koje smo imali, uloga Slobodana Miloševića i Srbije sa stanovišta Srba u Republici Srpskoj bila veoma pozitivna", rekao je Dodik. On je za "Politiku" istaknuo da je ono što je postignuto u Daytonu, sa stanovšta pozicije Republike Srpske, velika stvar. 

"Čak i mnogi, godinama uključeni u realizaciju Daytonskog sporazuma, ne bi uspjeli postignuti ono što je postignuto pod vodstvom tadašnjeg pregovaračkog tima, koji je predvodio Slobodan Milošević u samom Daytonu", naveo je Dodik. On je naglasio kako je sačuvana Republika Srpska, a da je Milošević svojim potpisom stavio Srbiju da bude jamac Daytona koji čuva opstanak Republike Srpske, prenosi Srna. 

"Ne možemo zaboraviti tu pozitivnu ulogu, koju je imao Slobodan Milošević, kada je u pitanju sudbina srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske. Dayton je nama u Republici Srpskoj dao mogućnost da gradimo svoju stabilnost i subjektivitet koji, usprkos permanentnom pritisku svih ovih godina, dosljedno branimo", rekao je Dodik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije