Ljetni godišnji odmori

Dok jedni planiraju odmor na moru, drugi traže apartmane na planinama

08.07.2017.
u 15:00

BiH je zahvatio novi toplinski udar, izdana su meteorološka upozorenja za opasnost od velikih vrućina. Mnogi građani zbog toga svoje odmore počinju i ranije nego što su planirali, piše Večernji list BiH. Dok većina rezervira ljetovanje i odlazak na more, ima i onih koji odmor koriste za odlazak na planine. Različite su i želje bh. građana kada je riječ o ljetnom odmoru, koji se žele odmarati na različitim destinacijama.

Raznovrsne ponude

Tako će se i ove godine veliki dio “putnika” odmarati na hrvatskoj i crnogorskoj obali, dok će drugi dio bh. građana ljetne odmore provoditi na nekim od europskih i svjetskih turističkih destinacija. O najtraženijim destinacijama razgovarali smo s vlasnicima i djelatnicima nekoliko agencija, a svi su kazali kako svake godine imaju raznovrsniju i bogatiju ponudu, ali i veći broj destinacija nego ranije. A i zanimanje građana za putovanje tijekom godišnjih odmora iz godine u godinu sve je veće, bilo da je riječ o odlasku na more ili na planinu. Iz agencije Fortuna Trade kazali su kako se građani sve češće odlučuju za daleke destinacije kada je riječ o odlasku na more.

- Najtraženije su Turska, Grčka i Albanija, kazali su iz te agencije i dodali kako je broj klijenata za navedene destinacije iz godine u godinu u porastu, što su nam potvrdili i ostali sugovornici iz agencija diljem BiH. I iz sarajevske agencije Sol Azur kazali su kako su hit destinacije za ovo ljeto Turska, Španjolska i Sicilija.

Rezervacije za zimu

- Za Tursku imamo najveći broj prijavljenih. U pitanju su standardne ponude koje i ove, baš kao i svih prethodnih godina, prednjače u odnosu na druge ponude i destinacije. Kako prošle tako i ove godine, dvije hit destinacije koje bilježe porast po broju putnika su Španjolska i Sicilija, kazali su. A da, osim za daleka putovanja, raste i zanimanje za ljetovanje na planini, potvrdilo nam je nekoliko vlasnika hotela i vikendica na Blidinju, Vlašiću i Jahorini. Iz hotela Pahuljica na Vlašiću kazali su nam da su i tijekom ljeta uglavnom popunjeni kapaciteti hotela te da i sada imaju goste, kako kažu, sa svih strana svijeta. Vlasnik jedne od vlašićkih vikendica kazao nam je kako su vikendice sve popunjenije i traženije tijekom ljeta: - Stalno imamo goste, ljudi požele svjež zrak i naspavati se, a za to je najbolji dolazak na planinu. I vlasnik nekoliko vila s apartmanima na Jahorini kazao nam je kako tijekom ljeta često ima goste iz Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Turske, Rusije... Osim sve češćih dolazaka turista tijekom ljeta, nekoliko vlasnika vikendica i apartmana kazalo nam je kako su već počele rezervacije za zimovanja i Novu godinu, dok su drugi pak kazali da je još rano te će najviše rezervacija biti u kolovozu i rujnu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?