Vlada Posavske županije potvrdila zdravstvo kao jedan od prioriteta

Domovi zdravlja dobivaju sanitetsko i vozilo za dijalizu

28.09.2022.
u 21:10

Zdravstvo je visoko među prioritetima rada Vlade Posavske županije koju vodi predsjednik Đuro Topić, što je potvrdila i posljednjim odlukama.

Infrastrukturni projekti

U svrhu financijske potpore za nabavu prijevoznih sredstava u zdravstvenim ustanovama odobreno je 210.000 KM (Domu zdravlja Orašje 100.000 KM i Domu zdravlja Odžak 110.000 KM). Naime, Vladi PŽ-a i resornom ministarstvu obratili su se Dom zdravlja Orašje za nabavu vozila nužnog za prijevoz pacijenata na dijalizu s više sjedećih mjesta, a Dom zdravlja Odžak za sanitetsko vozilo, što je Vlada na zasjedanju usvojila te odobrila izdvajanje proračunskih sredstava za te namjene s pozicije "Tekuća pričuva Vlade". Usvojena je i odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz proračuna PŽ-a za 2022. Ministarstvu financija PŽ-a u svrhu financijske potpore jedinicama lokalne samouprave za realizaciju infrastrukturnih projekata od 40.000 KM. Općina Domaljevac-Šamac obratila se Vladi s molbom za novčanu potporu za realizaciju započetih projekata sanacije i rekonstrukcije Doma kulture u Grebnicama, zacjevljenje kanala Jadrice i nabava opreme za JP Vodokom Domaljevac. Usvojena je i odluka o odobravanju novca iz proračuna PŽ-a za 2022. Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta PŽ-a u svrhu financijske potpore za provođenje infrastrukturnih radova na sportskim objektima (10.000 KM za stadion Snoge u Grebnicama). Usvojena je i odluka o odobravanju izdvajanja novca iz proračuna PŽ-a za 2022. na poziciji grant za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih obitelji i socijalnih kategorija na ime ispunjenja ugovorenih obveza prema korisnicima koji su ostvarili pravo na subvenciju prethodne godine te je odobreno 88.605 KM. Grant za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih obitelji i socijalnih kategorija u proračunu PŽ-a za 2022. ukupno iznosi 150.000 KM.

Poljoprivredno zemljište

Usvojena je i odluka o odobravanju korištenja sredstava iz granta za uređenje poljoprivrednog zemljišta utvrđenog proračunom PŽ-a za 2022. Utvrđeno je da će se sredstva od 200.000 KM utrošiti za financiranje projekata koji se odnose na provođenje mjera zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta na prostoru Posavske županije. Odobreno je i izdvajanje iz proračuna županijskoj Upravi civilne zaštite za nabavu opreme od 20.000 KM u svrhu nabave opreme, odnosno namještaja, računalne opreme i spasilačkih pila za potrebe profesionalne vatrogasne postrojbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?