Nikola Lovrinović

Dosta je stvari pod tepihom, teža pitanja će izazvati turbulencije, ali trebamo ostati u ovom sastavu

Nikola Lovrinović
13.12.2016.
u 18:24

Predsjedatelj Povjerenstva za europske integracije Parlamenta BiH, Nikola Lovrinović je kazao da je Upitnik koji je BiH dobila pravi test za mehanizam koordinacije. On je za N1 govorio o aktualnim političkim temama u BiH, ali i o odnosima u regiji, osobito o odnosima BiH i Hrvatske.

Danas je održana sjednica Povjerenstva, a Lovrinović je istaknuo da je to bila redovitaa sjednica, koja uvijek ima veze s europskim procesima. Na dnevnom redu je bila točka koja se odnosila na izvješće Europske komisije o BiH, predloženi su zaključci - a jedan od njih je da se to izvješće razmatra na Domovima.

Svakako, bilo je govora u Upitniku iz Europske komisije koji je BiH dobila, a Lovrinović je u jednom intervjuu ranije kazao kako jedno sporno pitanje može izazvati da cijeli uptinik "padne u vodu". No, on tvrdi da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

"Iskreno se nadam da do toga neće doći. Treba pratiti provedbu svih inicijativa, pratiti odgovore na pitanja. Mi kao Povjerenstvo nemamo izvršnu ulogu. Sva sporna pitanja trebaju proći kroz mehanizam koordinacije. Mi kao parlamentarci i sva povjerenstva ćemo pomoći da se otklone prepreke pri odgovaranju na pitanja", izjavio je Lovrninović.

Potvrdio je da pitanja koja je dobila BiH iz Europske komisije nisu nepoznata, te da su tehnički upoznati sa svim.

"Ovo će biti test za mehanizam koordinacije, koji će nam svima trebati. Dogovoren je, ali nikada nije isproban. Nema razloga da ne funkcionira", kazao je.
Lovrninović je govorio o odnosima u koalciji SDA-SBB-HDZ, a kazao je da je koalicija pozvala na iskreniju suradnju.

"Vjerujem da ima dosta stvari pod tepihom. Teža pitanja svakako će izazvati turbulencije i nerazumijevanje koalicijskih partnera. Ipak, smatram da trebamo ostati u ovom sastavu", rekao je Lvrinović. 

Neizbježno je bilo pitanje oko Zakona o igrama na sreću, a Lovrinović je kazao da "nisu dogovorili ritam".

"U HDZ-u smo htjeli čuti mišljenje zainteresirane javnosti. Predložili smo drugi način donošenja tog zakona, odnosno da se ukine hitna procedura", kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije