Šemsudin Mehmedović

Državna himna treba da ima i tekst

himna
10.12.2015.
u 16:14

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović izjavio je na pres-konferenciji da pokreće inicijativu za formiranje komisije koja bi utvrdila tekst državne himne BiH.

Osim toga je naveo da su njemu i još dvojici poslanika, nevladine organizacije - Asocijacija nezavisnih intelektualaca "Krug 99" i "Tuzlanski pokret" dostavile njihov prijedlog teksta zakona o državnoj imovini.

Mehmedović i kolege će razmotriti materijal i ako organizacije izvrše eventualno potrebne korekcije, zvanično će ga predložiti Parlamentu.

Predstavnici navedenih nevladinih asocijacija Sead Avdić ("Tuzlanski pokret") i Martin Tajs ("Krug 99") kazali su da je predloženi tekst na tragu formiranja agencije koja bi se starala o knjiženju neperspektivne vojne i druge državne imovine u državno vlasništvo, s narednim ciljem da imovina posluži u razvojne svrhe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?