prognoza

Dugoročna prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u veljači

prognoza
06.02.2017.
u 18:09

U utorak će preovladavati nestabilno vrijeme sa snijegom u višim predjelima Bosne i kišom u Hercegovini i na sjeveru Bosne.

U srijedu na jugu zemlje očekuje se blago smanjenje oblačnosti, kao i kraća sunčana razdoblja. U Bosni će se zadržati i dalje pretežno oblačno s povremeno slabim snježnim padavinama u središnjim područjima.

Od četvrtka poslijepodne pa do kraja prognoziranog razdoblja na jugu zemlje očekujemo kišu a u jugozapadnoj Bosni i snijeg. Nešto veće količine padavina moguće su 15. i 16. veljače.

U Bosni u ovom razdoblju više padavina moguće je u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Najmanje padavina očekuje se u Posavini. Očekivane padavine u Bosni uglavnom će biti u obliku snijega ili susnježice.

Minimalne temperature zraka u drugom tjednu veljače, a kretat će se od -6 do 4 stupnja u Bosni, a u Hercegovini i do 7 stupnjeva. Maksimalne temperature zraka u ovom razdoblju kretat će se između 0 i 6 stupnjeva u Bosni do 12 u Hercegovini.

Početkom sljedećeg tjedna doći će do blagog povećanja temperature zraka tako da minimalne temperature samo ponegdje će biti ispod 0 stupnjeva. Maksimalne temperature kretat će se do 10 stupnjeva u Bosni, a u Hercegovini i do 14 stupnjeva, navodi se u dugoročnoj vremenskoj prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi N1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije