Bivša Federalna direkcija za civilno zrakoplovstvo

Dugovanja agencija koje su ugašene idu u zastaru

dugovanja
16.03.2017.
u 11:00

Vlada Federacije BiH usvojila je nedavno prijedlog odluke o otpisu zastarjelih potraživanja bivše Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo prema Sarajevo osiguranju d.d. Sarajevo, podružnici Mostar, u iznosu od 5000 KM.

U skladu, kako se izrazilo Ministarstvo prometa i veza, s odredbama pravilnika o proceduri za izradu izjave o fiskalnoj procjeni zakona, drugih propisa i akata planiranja na proračun, predlagatelj je dostavio obrazac izjave o fiskalnoj procjeni u kojoj je istaknuo kako će realizacijom predložene odluke doći do smanjenja eventualnih prihoda u proračun FBiH u spomenutom iznosu, ali je stav Stručnog kolegija Federalnog pravobraniteljstva od 13. lipnja 2016. godine da je u konkretnoj pravnoj stvari, prema Zakonu o obligacijskim odnosima, nastupila zastara potraživanja. “U okviru svoje nadležnosti Federalno ministarstvo financija, prema poslovniku o radu Vlade Federacije BiH, nema primjedbi na prijedlog odluke o otpisu zastarjelih potraživanja bivše Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo prema Sarajevo osiguranju d.d. Sarajevo, podružnici Mostar.

Spomenimo kako je prije dvije godine Vlada Federacije BiH usvojila informaciju o procesu tranzicije Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo u Agenciju za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH. Nakon tranzicije entitetskih direkcija civilnog zrakoplovstva, tj. Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo i Direkcije za civilnu zračnu plovidbu Republike Srpske, BHANSA je 1. siječnja 2014. preuzela odgovornost za pružanje usluga prilazne i kontrole zračne luke letenja s pripadajućim servisima u kontroliranim zonama međunarodnih bh. zrakoplovnih luka u Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije