Heroji

Ermin spasio dječaka (3), Domagoj ženu i dječaka (2)

22.03.2021.
u 16:43

Prava drama odvila se u petak na Kamberovića polju u Zenici, no tragičan ishod izbjegao se zahvaljujući policajcu Erminu Mujezinoviću. On je skočio u ledenu Bosnu i spasio trogodišnjeg dječaka. - Kolega i ja smo upućeni na lokaciju Kamberovića polja, gdje je bila prijava da se izgubilo dijete. Po dolasku smo uočili gospođu i dijete koje je trčalo prema koritu rijeke Bosne. U prvi mah nisam ni pomislio da bi dječak mogao ući u rijeku s obzirom na to da je bila ledena i nabujala jer su prethodnih dana padali kiša i snijeg. Međutim, maleni dječak je ušao u ledenu rijeku i pokušao hodati, misleći kako može prijeći na drugu stranu. Nakon udaljavanja od nekih pet metara od obale, dječaka je voda oborila i okrenula na trbuh te se počeo utapati - ispričao je Mujezinović za Avaz. Dodaje kako je odmah znao što mora napraviti i krenuo je u nabujalu rijeku spasiti dječaka. - Znao sam kako će svakom sekundom biti dalje od obale jer će ga struje rijeke, koje su zaista bile jake, nositi dalje i time bi spašavanje koje je i ovako bilo teško postalo gotovo nemoguće. Bez oklijevanja sam ušao u rijeku. Tlo je bilo sklisko, rijeka mutna i jaka. No, uspio sam dječaka uhvatiti za jaknu, u predjelu leđa, i podići ga iz vode. Vrištao je i neutješno plakao. Iznio sam ga iz vode i predao kolegi - kazao je. Ističe kako ni u jednom trenutku nije razmišljao o svom životu. Gotovo identično postupio je početkom mjeseca u Dortmundu Hrvat Domagoj Kapulica. On je jedini među pedesetak ljudi koji su se šetali pokraj jezera Phoenix-See skočio u vodu i spasio Turkinju (30) te njezina sina koji nema ni dvije godine. Domagoj se šetao sa suprugom i sinom, u jednom trenutku čuo je kako je nešto udarilo o vodu, okrenuo se i dva metra od obale vidio dječaka čije se tijelo gubilo u mutnom jezeru.

- Odmah sam, onako u jakni, skočio i doplivao do dječaka. Povukao sam ga za jaknu prema sebi, a onda sam u vodi ispod nas spazio da se još netko utapa. S djetetom sam uspio zaroniti i dohvatiti ženu koja se već bila nagutala vode. Nije bilo lako izranjati i zaranjati te paziti da dijete opet ne potone, ali uspio sam s njima doplivati do obale - ispričao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?