EUFOR obilježio 10. godišnjicu helikopterske nesreće kod Skoplja

12.01.2018.
u 18:59

Osoblje i načelnik stožera EUFOR-a u BiH brigadni general Pavle Arsovski, zajedno sa zamjenikom ministra obrane Bivše Jugoslovenske Republike (BJR) Makedonije Bekimom Maksutijem, makedonskim dužnosnicima i vojnim osobljem, danas su obilježili 10. godišnjicu helikopterske nesreće u blizini Skopja te odali počast i prisjetili se onih koji su izgubili svoje živote u ovoj tragediji.        

Osoblje EUFOR-a postrojilo se kao počasna jedinica kraj spomenika, a zamjenik ministra obrane Maksuti u svom obraćanju prisutnima kazao je da makedonske sigurnosne snage, koje su služile rame uz rame s ostalim mirovnjacima, nikada nisu doživjele takav tragičan gubitak.

- Oni su predstavljali doprinos Makedonije trajnom miru i sigurnosti u našoj regiji - istaknuo je. 

Odavanju počasti i polaganja vijenaca nazočili su, između ostalih, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Makedonije u BiH Aleksandar Krstevski i vojni ataše za BiH i Crnu Goru, brigadir Donce Kuzmanov.

Doprinos Makedonije sigurnosti regije se nastavlja te je tako ova država jedna od pet "zemalja partnera", koje zajedno sa zemljama članicama EU sudjeluju u operaciji snaga Europske unije - "Althea".

Vojni helikopter s vojnicima koji su se vraćali kući nakon mirovne misije u EUFOR-u u BiH srušio se na današnji dan, prije deset godina, u blizini svog krajnjeg odredišta u Skoplju. Tada je poginulo svih 11 osoba koje su bile u helikopteru, a radilo se o osoblju iz Makedonije, priopćeno je iz EUFOR-a u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?