napuštaju teritorij ukrajine

Evakuiraju se bh. državljani iz Ukrajine, sve veći broj ih traži pomoć

N1
26.02.2022.
u 18:01

Pokrenuta je evakuacija svih bh. državljana koji su izrazili želju da napuste Ukrajinu. Detalji u javnosti se ne mogu iznositi, ali jedan dio njih je krenuo kopnenim putem prema granici, u sve su uključene i druge međunarodne organizacije, veleposlanstva i Misija BiH pri OESS-u, istaknuo je za N1 savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova BiH Tarik Lazović. 

Za razliku od prvih dana rusko-ukrajinske krize kada i nije bilo toliko poziva, sada bh. diplomatska mreža bilježi sve veći broj građana koji se javljaju, gotovo iz sata u sat, i mole za pomoć.

“U prvih nekoliko dana građani obično prate situaciju, a onda se krenu obraćati. Naš Krizni stožer i nadležna veleposlanstva su aktivna 24 sata i pokušavamo biti na vezi s njima te ih držati informiranim o tome kojim konvojima, eventualno mogu napustiti ukrajinski teritorij”, kazao je Lazović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije