Objavljena prognoza

Evo kakvo nas vrijeme čeka u ožujku

vrijeme
27.02.2017.
u 16:39

Stabilno i suho vrijeme preovladavat će na prostoru Bosne i Hercegovine zadnjeg dana veljače. Više sunčanih intervala očekuje se u središnjim i sjevernim područjima naše zemlje, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako piše u dugoročnoj prognozi, prvi dan ožujka proteći će u nestabilnom vremenu s kišom u nižim i snijegom u višim predjelima. Prestanak padavina očekuje se prvo u zapadnim a do kraja dana i u ostalim krajevima. Od četvrtka pa do kraja tjedna stabilno i bez padavina. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost a tijekom dana umjereno oblačno i sunčano.

Jutarnje temperature zraka do srijede kretat će se od 3 stupnja do 9 stupnjeva, a u Hercegovini između 8 i 12 stupnjeva. Maksimalne dnevne temperature u ovom razdoblju kretat do 14 stupnjeva u Bosni i 18 u Hercegovini. 

Od četvrtka 2. ožujka doći će do pada temperature zraka, tako da u Bosni može biti i slabog mraza. Jutarnje temperature kretat će se između -3 i 3 stupnja u Bosni, a na jugu zemlje do 6 stupnjeva. Najveće dnevne temperature dosezat će do 17 stupnjeva. 

Od ponedjeljka 06. ožujka novo naoblačenje s padavinama zahvatit će našu zemlju. Prestanak padavina očekuje se u Hercegovini u srijedu, a u središnjim i istočnim krajevima u petak 10. ožujka. 

Drugi vikend u ožujku prema sinoptičkim kartama proteći će u stabilnom vremenu s temperaturama između 0 i 12 oC, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije