Dugoročna prognoza

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do ožujka

prognoza
13.02.2017.
u 14:10

Stabilno vrijeme s više sunčanih intervala obilježit će sljedeći tjedan u Bosni i Hercegovini. U prijepodnevnim satima u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni moguća je magla, navodi se u danas objavljenoj dugoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka bit će tijekom tjedna u laganom porastu. Jutarnje temperature u Bosni kretat će se od -5  do 0 stupnjeva, a u Hercegovini između 2 i 6 stupnjeva. Maksimalne dnevne temperature kretat do 12 u Bosni i 16 stupnjeva u Hercegovini.

U nedjelju 19.veljače očekuje se naoblačenje koje će prouzročiti blagi pad temperature zraka i padavine koje će biti izraženije u zapadnim i južnim područjima.

Početkom sljedećeg tjedna prema sinoptičkim kartama doći će do laganog prestanka padavina. 

Od utorka 21.veljače očekuje se stabilizacija vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini kao i porast temperatura zraka.

Jutarnje temperature zraka u ovom razdoblju kretat će se od -2 do 3 stupnja u Bosni, a na području Hercegovine i do 8 stupnjeva. Maksimalne temperature u našoj zemlji kretat će se do 16 stupnjeva, priopćeno je iz FHMZ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije