Evo što možete raditi u slobodno vrijeme: 5 ideja za kreativnost tijekom ljeta

@SNICKARGLADJEN; COULEUR LOCALE CONCEPT STORE
20.08.2023.
u 17:58

Tražite kreativnije ideje za ovo ljeto kojima biste osvježili svoj dom i pritom se lijepo opustili i stvarali nešto svojim rukama? Pripremili smo vam pet zabavnih ljetnih aktivnosti za uređenje.

 

Ljeto je idealno doba u godini kada ostvarujemo neke svoje davne želje i planove vezane uz kreativan rad, ‘uradi sam projekte’, osvježavanje doma, unošenje novih detalja… To su korisne aktivnosti zato i jer nas opuštaju i odvode od rutine u koju zapadnemo tijekom godine, piše Indizajn.

Imamo super ideje kojima ćete uljepšati izgled svoga doma, a sebi priuštiti malu antistresnu terapiju!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

 

1. ORIGINALAN DEKOR OD SLAME

Imate li doma kolekciju slamnatih šešira i pletenih košara koje skupljaju prašinu na dnu ormara i ladica? Vrijeme je da ih izvučete i date im novi život. Dekoracije od slame i pletenine općenito najnoviji su modni trend interijera ovog ljeta. Ne morate ništa ni napraviti: samo pronađite odgovarajuće mjesto na zidu za svoju slamnatu kolekciju.

 

COULEUR LOCALE CONCEPT STORE

 

Pleteni dekor će izgledati dobro ne samo u kući, već i izvan nje. Nemojte se bojati koristiti ga za ukrašavanje svoje terase kako biste stvorili moderan mediteranski ili rustikalni interijer.

 

MYDECOR

 

SAVJET: Dekoracije se obično drže jedne teme. Ali nemojte se bojati eksperimentirati i razbijati stereotipe: kombinirajte slamu s ratanom, stvarajte neočekivane kontraste s predmetima različitih oblika, veličina i dizajna!

 ZE WORK ROOM STUDIO

 

2. ZABORAVLJENI RUČNI RAD

Tijekom pandemije, kada smo počeli više vremena provoditi kod kuće, počeli su nam se vraćati hobiji iz vremena naših baka i djedova: pletenje, heklanje, izrada makramea… Ručno rađeni ukrasni predmeti veliki su trend u dizajnu interijera.

 

FREEPIK

 

Pokušajte otkati tepih od starih majica za hodnik, sašiti patchwork poplun za vikendicu, napraviti zavjesu od perli vlastitim rukama ili napraviti autorsku ‘nosiljku’ za  teglu sa zelenilom – sve to nije samo zabavno, već i daje domu poseban, jedinstven izgled.

 

UNSPLASH

 

SAVJET:  U domaće viseće žardinjere za makrame možete staviti ne samo posude sa sobnim cvijećem, već i lagane staklene vaze ili laboratorijske tikvice – potonje su idealne za rezane biljke ili reznice.

 

MYDECOR

 

3. CRTAJTE CVIJEĆE

Ljeto je vrijeme bujnog cvjetanja kako sobnog tako i vanjskog cvijeća. Lijepo djeluje u teglama ili kao rezano, u vazama. No, možete ga i ovjekovječiti.

Zašto ne biste uzeli kistove, blok za crtanje i boje i okušali se u crtanju ili slikanju?

 

@CLAIREBASLER

 

Neka vam kao izvor inspiracije posluže ljetni buketi umjetnice Claire  Basler, koja crta nevjerojatne cvjetne aranžmane na zidovima svog dvorca u predgrađu Pariza.

 

@CLAIREBASLER

 

4. VIJENAC ZA LJETNU SEZONU

 

Vijenac na vratima ili ovješen na zid iznad komode ili prozor nije samo moderan blagdanski dekor. On stvara jedinstvenu, nevjerojatnu atmosferu u kući tijekom cijele godine – bitno je da bude ‘prigodan’.

 

 

@SNICKARGLADJEN

 

Kada ga vidite na vratima, nehotice zastanete, nasmiješite se i uđete u kuću s pozitivnim stavom i dobrim raspoloženjem – odmah se javlja želja da sami napravite isti. Proces izrade unutarnjeg vijenca sličan je meditaciji: oslobađa od stresa i izvrsna je terapija opuštanja.

 

@JOHANNACRYER

 

5. SKUPLJAJTE DAROVE PRIRODE

Neobičan dekor za vaš dom može biti prekrasna grana drveta, panj, rez debla – jednom riječju, bilo koji dar prirode koji se nalazi u vašem dvorištu, vrtu, parku u kvartu ili u susjedstvu u šumi.

 

MIHAIL LOSKUTOV

 

SAVJET:  Volite zeleni dekor? Napravite zastor od biljaka ili nabavite listove vinove loze i njima uokvirite prozor ili vrata

 

@URBANJUNGLEBLOG

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije