Kristijan Golubović priznao u emisiji Vojislavu Šešelju da ga je trebao likvidirati, hoće li pravosuđe Srbije reagirati

“Farma” kao medijski promotor bluda, zločina i iskrivljenih vrijednosti

seki
01.10.2015.
u 06:30

Kontroverzna “Farma”, u realizaciji srbijanske medijske kuće Pink TV, svakoga dana iznova i na različite načine šokira javnost u regiji postupcima i izjavama sudionika tog reality showa koji se bez ikakvih kriterija i cenzure, a u udarnim terminima prikazuju na kanalu te televizijske kuće. Osim ekstremno nemoralnih i necenzuriranih postupaka, scena eksplicitnog nasilja i seksa, govora mržnje i psovki koje lede krv u žilama, u pojedinim epizodama ove popularne reality trakavice pojedine izjave i postupci sudionika opravdano ulaze u domenu kaznenog gonjenja i odgovornosti. Takav je bio i prekjučerašnji ulazak haaškog pritvorenika na privremenoj slobodi, četničkog vojvode i predsjednika SRS-a Vojislava Šešelja na imanje Farme što je već samo po sebi šokantno i dovoljno degutantno s obzirom na to da se ova emisija emitira na prostorima cijele bivše Jugoslavije pa i tamo gdje su još uvijek svježe rane od zločina paravojnih postrojbi koje je Šešelj organizirao i spremao na ratišta. Upitno je i to krši li Šešelj svojim ulaskom u ovu emisiju odredbe privremenog puštanja na slobodu koje mu je omogućio Haaški sud zbog teškog zdravstvenog stanja u kojem se tada nalazio. Međutim, ni to nije toliko šokantno koliko priznanje jednog od sudionika, osuđivanog bivšeg kriminalca s Voždovca čuvenog Kristijana Golubovića koji se predsjedniku radikala, po njegovu ulasku na Farmu, povjerio kako ga je, navodno po Arkanovoj narudžbi, trebao likvidirati snajperom u Batajnici. Kristijan je izjavio kako to nije učinio samo zato jer je u tom trenutku, a da nitko to nije ni znao, bio član Srpske radikalne stranke kojoj je Šešelj predsjednik od samog njezina osnutka. Dakle u udarnom terminu u Farmi bivši robijaš Kristijan Golubović priznaje kako je trebao likvidirati Šešelja što je samim time i kazneno djelo, i to sve bez ikakvih posljedica.

Govor mržnje i pedofilija

Nije ovo prvi put da se takvo što događa na Farmi, a da pri tome nije postojala nikakva reakcija pravosudnih tijela u Srbiji. Isti taj Golubović nedavno je u udarnom terminu pričao o milijunskim pljačkama banaka koje je izvodio, prijetio premlaćivanjem i slično. Jedan od sudionika ove emisije pjevač Miroslav Pržulj zvani Lepi Mića, inače podrijetlom iz BiH, a koji je poznat po iznimno ekstremnom i nacionalističkom repertoaru u svakoj epizodi, obraća se pojedinim sudionicima govorom mržnje i deplasiranim uvredama na nacionalnoj osnovi. I tu je, naravno, bilo i ima mjesta za kazneno gonjenje i poduzimanje određenih pravnih sankcija. Jedna od možda najbizarnijih, ali i kazneno najosjetljivijih situacija u ovom realityju dogodila se u jednoj od prethodnih sezona kada je poznati pjevač turbofolk glazbe Andrija Era Ojdanić pred sudionicima i auditorijem izjavio kako je bio u vezi s djevojčicom koja je u tada pohađala 8. razred osnovne škole.

Peticija za ukidanje Farme

Sve se to događa u udarnim terminima na našim malim ekranima, a emisija je posebno popularna kod mlađeg gledateljstva koje dane provodi pred televizorima prateći događaje s Farme. U srbijanskoj javnosti ovih dana pokrenuta je inicijativa za ukidanje reality emisija poput Parova i Farme. Građani okupljeni oko inicijative “Ne davimo Beograd” pokrenuli su inicijativu za ukidanje ovih emisija jer šire nemoral, blud iskrivljene vrijednosti i samo prvog dana potpisivanja uspjeli su prikupiti 2000 potpisa. S pravom su građani u Srbiji, ali i u regiji, zabrinuti zbog svega ovoga, kakva se poruka ostavlja mladima. Hoće li i kada konačno pravosudni organi i policija početi reagirati na takve i slične izjave koje ako ništa daju dovoljno materijala za pokretanje kaznenih tužbi po raznim osnovama jer riječ je, kako se vidi, o ozbiljnim kršenjima kaznenog zakona (prijetnje smrću, pokušaji ubojstava, pedofilija, govor mržnje i slično). Hoće li se poduzeti nešto po tom pitanju, ostaje nam da vidimo sljedećih dana i mjeseci, a do tada sudionici ovog i sličnih realityja mogu slobodno bludničiti, psovati, širiti mržnju i provoditi nasilje u drvenoj kući imanja na Farmi u čijim odajama dan-noć kamere bez ikakve cenzure u naše domove donose svu prljavštinu i talog kome se divi dobar dio vjernog gledateljstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?