BRZO I FINO

Faširanci, musaka, ćufte - sve najbolje od mljevenog mesa...

05.04.2020.
u 10:52

Mljeveno meso je uvijek dobro imati u dubokom zamrzavanju jer se od njega mogu pripremiti razna jela. Donosimo vam nekoliko ideja pa razveselite obitelj nečim što dugo niste kuhali, piše 24 sata.hr.

Od mljevenog mesa možete raditi sve i svašta pa ga nije loše imati malo više u dubokom zamrzavanju. No imajte na umu da zamrznuto mljeveno meso traje kraće od velikih komada zamrznutog mesa. Neovisno o kojoj vrsti mljevenog sirovog mesa se radi, ne biste ga trebali držati smrznutog dulje od tri do četiri mjeseca. Donosimo vam pregršt ideja što sve možete napraviti sa mljevenim mesom:

-lazanje

-sarma

-punjena glavica kupusa

-pastirska pita

-mesne okruglice u umaku sa špagetama

-musaka

-mesne okruglice sa pire krumpirom

-bolognese

-mesna štruca

-burek

-punjene paprike

-punjeni patliđani ili tikvice

-tortilje

-faširanci

-ćevapi

-hamburger

-pljeskavica s kajmakom
 

Ćufte punjene sirom

Ćufte u umaku od rajčice su klasičan način pripreme kakav poznaje puno domaćica, a ovaj recept je zapravo vrlo sličan, samo što se u svaku mesnu kuglicu stavi komad sira. Najidealnija je mozzarella, ali može i bilo koji drugi sir. Nakon laganog kuhanja sir je i dalje u ćuftama i bit će rastezljiv tijekom jela, što će posebno oduševiti djecu.

 

Priprema:

Prvi korak je narezati mozzarellu na kockice i staviti ih u hladnjak dok meso za kuglice nije spremno. Potom se prave kuglice, u svaku se ugura sir i sve se prelije umakom od rajčice. Kuha se u umaku na skroz laganoj vatri i jede dok je toplo jer inače mozzarella neće biti rastezljiva. Ovakve ćufte možete poslužiti uz pire krumpir, kao umak na špagetama ili uz palentu.

 

Pogledajte kako ih napraviti u videu:

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije