Vlada FBiH

Federalna ministarstva i institucije sele se u zgradu “Staklene banke” u Mostaru

01.04.2017.
u 08:00

Određen broj federalnih ministarstava i institucija uskoro će biti na jednom mjestu u Mostaru, piše Večernji list BiH. Naime, na posljednjoj sjednici Vlade FBiH dana je premijeru FBiH Fadilu Novaliću suglasnost za potpisivanje ugovora o kupoprodaji zgrade “Staklene banke” u Mostaru.

To je učinjeno nakon što je Vlada 3. ožujka 2017. prihvatila informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i konstatirala kako su ispunjeni uvjeti za zaključenje ugovora o kupoprodaji “Staklene banke”. Ugovorne strane su odredile ukupnu kupoprodajnu cijenu od 5,990.000 KM, od čega je Vlada FBiH, kao kupac, već u obliku depozita uplatila deset posto, odnosno 580.948,20 KM. “Ugovorne strane suglasno izjavljuju da je kupac već izvršio uplatu dijela kupoprodajne cijene u iznosu od 10%, koja je uplaćena u obliku depozita od Vlade FBiH - Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, u iznosu od 580.948,20 KM. Ostatak kupoprodajne cijene u iznosu od 5,409.051,80 KM kupac će preko Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH isplatiti na žiro-račun Gospodarske banke d. d. Mostar u likvidaciji najkasnije u roku od sedam dana od dana potpisivanja ovog ugovora”, stoji u kupoprodajnom ugovoru. Dalje se navodi kako se prodavatelj obvezuje da će izmiriti sve obveze na ime komunalnih usluga, uključujući PTT usluge, troškove električne energije, vode, odvoza otpada i sve druge troškove nastale korištenjem nekretnine. Vlada FBiH obvezuje se odmah po ulasku u posjed nekretnine prijaviti kao korisnik i obveznik plaćanja troškova PTT usluga, električne energije, vode, odvoza otpada i svih drugih troškova, dok se punomoćnik prodavateljice obvezuje kupcu ustupiti ugovore s nadležnim poduzećima o korištenju PTT usluga, električne energije, vode, odvoza otpada i svih drugih usluga.

U ugovoru se navodi i kako, ako se pojavi treća osoba koja istakne osnovano potraživanje u odnosu na nekretninu, kupac može raskinuti ugovor, tražiti povrat kupoprodajne cijene i zahtijevati da mu prodavatelj nadoknadi štetu. Također, prodavatelj izjavljuje kako je nekretnina slobodna i da je ne terete nikakva druga potraživanja, osigurana neuknjiženom hipotekom, kamate, porezi i doprinosi, odnosno da im ista nisu poznata. Podsjećamo, još početkom prošle godine Povjerenstvo za izradu plana preseljenja Vlade FBiH uputilo je prijedlog da se institucije i službe Vlade FBiH u Sarajevu presele u zgradu Energoinvesta u naselju Pofalići, a da se sjedišta federalne Vlade u Mostaru presele u zgradu “Staklene banke”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije