BAKINA KUHINJA

Fini, slani, hrskavi i punjeni: Recept za LISNATE ŠTAPIĆE koji se tope u ustima

31.12.2021.
u 13:26

U bakinoj kuhinji spremaju se i lisnati slani štapići koji su idealni za doručak, užinu ili večeru.

Sastojci:

- 250 ml mlijeka
- 15 grama kvasca svežeg
- 1 žličica šećera
- 30 ml maslinovog ulja
- 500-550 grama brašna
- malo soli
- 200 grama kiselog vrhnja
- veća kocka feta sira
- 150 grama maslaca ili margarina

Priprema:

U malo mlijeka izmrviti kvasac, dodati šećer i pustiti da kvasac nadođe. Sipati u vanglicu, dodati ostatak mlijeka, ulje, brašno, sol i zamijesiti mekše tijesto. Pokriti da malo naraste, pa istresti na stol koji smo posuli brašnom. 

Tijesto podijeliti na pet dijelova. Obraditi svaki dio u rukama oblikujući lopte, pa ih pokriti da odmore 5-6 minuta. Svaku loptu oklagijom razviti veličine većeg tanjira, pa na njega izrendati smrznut maslac ili margarin.

Stavljati tijesto jedno preko drugog. Petu razvijenu lopticu prekriti preko četvrte pa sve razviti što tanje. Izmiješati sir i vrhnje, pa premazati polovinu razvijenog tijesta. Prekriti sa ostalim dijelom tijesta.

Opet razviti oko pola cm. Premazati žumancetom cijelu razvijenu površinu. Sijeći trake 1,5 cm širine, pa uviti i redati u pleh. Posutu susamom i odmah peći na 220 stupnjeva oko 20-30 minuta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?