Živi u Austriji

Fitness trener iz BiH: Kako sam prebolio koronavirus, evo kako je počelo

N1
31.03.2020.
u 21:03

Adnan Ibraković, koji živi u Grazu i radi kao fitness instruktor, prebolio je koronavirus i oporavio se. U razgovoru za N1 kazao je da je dobio visoku temperaturu koju šest dana nije mogao spustiti, a lijekovi nisu pomogali.

Sve je počelo u noći sa 8. na 9. ožujka kada ga je probudila temperatura. Od tog trenutka je krenula njegova borba protiv virusa.

"Nakon tih 5-6 dana prošlo je najgore, ali sam idućih dana imao nižu temperaturu. Nisam imao ostale simptome kao što su kašalj, temperatura i bol u plućima. Vrlo rijetko sam bio podložan prehladama i to me iznenadilo", rekao je Ibraković.

Istaknuo je kako ga nije iznenadilo to što se zarazio koronavirusom, jer ima mnogo fizičkih kontakata s ljudima kroz ples i bio je "laka meta".

"Nisam se 'ubijao' pitanjima 'zašto mene'. Više sam se bavio time da spustim temperaturu. Veliku podršku sam imao od moje supruge, bez nje bi bilo sve teško, jer prvih 5-6 dana nisam mogao ustati iz kreveta. Ona mi je pomogla", rekao je Ibraković dodavši kako je dane u izolaciji prove čitajući.Sve vrijeme je bio u kontaktu s liječnicom iz Ministarstva zdravstva Austrije koja ga je savjetovala i razgovarala s njim o svemu.

"Na početku sam koristio Aspirin Cold, jer smo mislili da je gripa, ali onda kada smo dobili potvrdu da je koronavirus, rekli su mi da to nije najbolje rješenje i da probam sa ibuprofenom. To mi je odmoglo i podiglo temperaturu, pa sam prešao na paracetamol. Ali, imao sam osjećaj da ništa ne djeluje", kazao je.

Iako živi sa suprugom, virus nije prešao na nju. Testirana je tri puta i sva tri nalaza su bila negativna. Iako mu ni samom nije jasno kako, smatra da je tome doprinijelo što imaju dva toaleta i što su boravili u različitim prostorijama.

Ibraković se potpuno oporavio i svoje iskustvo podijelio s građanima BiH. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije