DOBRO JE ZNATI

FOTO Znate li što znače ove lampice u automobilima? Zbog nekih morate odmah ugasiti vozilo!

auto lampice
Pixsabay
08.07.2023.
u 11:29

Neke su lampice 'bezazlene' dok neke zahtijevaju da se odmah ugasi automobil

Na kontrolnoj ploči automobila nalaze se mnoge lampice. Mnoge se, srećom, ne pale često, a kada se upale ljudi panično pregledavaju knjižicu s instrukcijama tražeći o čemu se radi. Neke su lampice 'bezazlene' dok neke zahtijevaju da se odmah ugasi automobil.

Ako vam se upali ova lampica to znači da se vaš motor pregrijava. Najvjerojatnije ima veze s rashladnom tekućinom, no lampica se može upaliti i iz mnogih drugih razloga. Ugasite automobil i ostavite motor da se ohladi. Najbolje je pozvati vučnu službu i odvesti automobil u servis.

 

 

Ova lampica se pali kada vam je vrlo niska razina tekućine za pranje stakla. Sami možete doliti tekućinu i lampica će se ugasiti.

 

 

Ovaj simbol nalazi se kod automobila koji imaju ugrađen protuprovalni sustav. Kada je taj sustav uključen, lampica će treperiti. Ako neprekidno svijetli i ne možete pokrenuti automobil znači da se sustav za imobilizaciju aktivirao zbog sigurnosne prijetnje ili kvara. Ako je lampica upaljena a automobil radi normalno sustav ne radi ispravno i treba ga popraviti. Što učiniti? Ako je vozilo imobilizirano slijedite upute iz priručnika kako bi deaktivirali sigurnosni sustav. Ako se radi o kvaru automobil će morati na servis.

 

 

Ova lampica se pali kada dođe do problema s tlakom u gumama ili sa senzorom koji mjeri tlak u gumama. Ako lampica svijetli neprekidno tada je problem u tlaku u gumama. Ako lampica prvo treperi 60 do 90 sekundi, a onda nakon toga stalno svijetli tada nešto nije u redu sa senzorom.

 

 

Lampica koja označava sustav kontrole proklizavanja. Kada je upaljena, znači da je sustav kontrole aktiviran. Od velike je pomoći kada vozite po kiši ili snijegu.

 

 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?