Čović i Falatko

HDZ i HNS će biti konstruktivni partneri predstavnicima druga dva naroda

14.11.2018.
u 21:27

Stranke okupljene oko HNS-a će se nastaviti zalagati za Ustavom zajamčenu jednakopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda s druga dva

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se sa Susan Falatko, ravnateljicom Ureda za Središnju i Jugoistočnu Europu u State Departmentu pri Birou za europske i euroazijske poslove, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Na susretu se razgovaralo o situaciji u BiH nakon izbora i planovima za budućnost. Čović je ovom prigodom istaknuo kako su stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora i on kao kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dobili 25% posto više glasova nego na prošlim izborima.

Ta vrsta potpore hrvatskog naroda politici koju zagovara je velika odgovornost i potvrda njezine ispravnosti. Stoga će se nastaviti zalagati za euroatlantsku budućnost BiH kao prioritet svih prioriteta, ali i Ustavom zajamčenu jednakopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda s druga dva.

Kazao je još kako će HDZ i HNS biti konstruktivni partneri predstavnicima druga dva konstitutivna naroda u realizaciji svojih programskih ciljeva. Novoformirana vlast će morati imati jasan koncept i plan na kojem će se temeljiti suradnja u narednom mandatnom
razdoblju. To se, prije svega, odnosi na rješavanja svih preostalih pitanja iz Reformske agende i pitanje izmjena Izbornog zakona.

Na kraju susreta gđa. Falatko je istaknula kako Sjedinjene Američke Države ostaju snažno posvećene Bosni i Hercegovini, njezinom teritorijalnom integritetu, suverenitetu i euroatlantskom putu, te u središtu aktivnosti novih vlasti u BiH treba biti realizacija
sveobuhvatnih reformi bitnih za stabilnu budućnost Bosne i Hercegovine.

Komentara 1

EB
Esad Bašić
09:11 15.11.2018.

Čoviću kako možeš tako lagat kad si sa Dodikom nikad nespominaš Nata i Hrvate koji žive u drugom Entitetu. Ti te nezajimaju to su drugi Hrvati nisu HDZ.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije