UMJESTO DA PROVODI ZAKLJUČKE DOMA NARODA

Helez organizira edukaciju za daljnju nelegalnu reviziju

Helez
20.06.2014.
u 09:17

Helez još uvijek ne želi ispoštovati zaključke koje je donio Dom naroda

Polako istječu rokovi koje je odredio federalni Dom naroda izvršnoj vlasti za provedbu zaključaka koji imaju za cilj rješenje gorućih problema kada je u pitanju braniteljska populacija. Umjesto da se federalna Vlada i Ministarstvo za pitanja branitelja FBiH bavi temom provedbe zaključaka Doma naroda, Helez ovih dana šalje pozivnice za seminar o temi provedbe revizije.

Tema sastanka

- Ovo pitanje je bilo jedna od tema zadnjeg sastanka koordinacije ministara za pitanje branitelja iz većinskih hrvatskih županija i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Konačnu odluku ćemo donijeti na jednom od idućih sastanaka, ali sigurno mogu reći kako nećemo pristati da budemo na bilo koji način dio procesa nelegalne revizije - rekao nam je novoimenovani ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo. On je dodao kako je spomenuti seminar samo pokušaj da se pozornost okrene na suprotnu stranu od zaključaka Doma naroda koji su produkt dogovora hrvatskih i bošnjačkih zaključaka, te udruga koje su proistekle uz rata. - U tim zaključcima je jasno poručeno Helezu i ostalima što im je činiti do kraja njihova mandata. Dom naroda je vrhovno zakonodavno tijelo u Federaciji i Vlada ove zaključke mora ispoštovati. U suprotnom, morat će se nositi s posljedicama svoga (ne)rada - naglasio je Soldo. Na pitanje znači li to da će i on, kao i njegov kolega iz ZHŽ-a Mladen Begić krenuti s tužbama ako se ne ispune zaključci Doma naroda, Soldo je rekao kako će se svi daljnji potezi činiti u dogovoru s braniteljskim udrugama.

Zajedničko djelovanje

- Nijedno pitanje koje se odnosi na braniteljsku populaciju neće se rješavati, ili pokušati riješiti bez dijaloga s onima koji su dio te populacije. Bilo je i još uvijek ima pokušaja da se naša koordinacija razbije, da se dio udruga okrene protiv nas, ali nakon zadnjih događanja mogu samo reći kako to nije moguće. Konačno svi radimo zajedno i nećemo dopustiti da Helez, ili bilo tko osujeti naše zahtjeve da se revizija branitelja, kao i još neki procesi konačno vrate u zakonske okvire. Mi ćemo na tome konstantno inzistirati, samo želimo da se zakon provodi - zaključio je Soldo. Ako Helez nastavi s negiranjem onoga što mu je naložio Dom naroda FBiH, uskoro se može očekivati podizanje tužbi.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
03:08 21.06.2014.

Kakav Helez umrijese mi pokojni dedo I baba,pa jos jedan dedo I jos jedna baba sa oceve strana,ne docekase mirovine a casno su kao pripadnici HVO-a branili nasa povijesna Hrvatska ognjista iako su 1992 god. imali zajedno oko 360 godina,Kadaa se brani Hrvatska gruda ni godine nisu vazne ,samo je mirovina vazna.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?