„Dani berbe grožđa“

Herceg: Naši su vinari cijenjeni diljem svijeta, promoviraju Brotnjo i Hercegovinu

23.09.2019.
u 11:05

Uvjeren sam u to kako su Žilavka i Blatina u promoviranju Brotnja i regije Hercegovina dale neprocjenjiv doprinos i upotpunile prekrasnu priču o našim vinarima, vinima i o našem kraju, rekao je Herceg

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg otvorio je 64. turističku, kulturno-gospodarsku manifestaciju „Dani berbe grožđa“.

Pozdravljajući nazočne, Herceg je istaknuo kako je turističko-kulturno- gospodarstvena manifestacija „Dani berbe grožđa“ stara koliko i sama općina Čitluk.

''Naši su pradjedovi i djedovi živjeli za vinovu lozu i vino i stoga mi, koji baštinimo njihovo znanje i tradiciju, imamo obvezu tu tradiciju prenijeti na našu djecu i naraštaje koji dolaze.

Ovaj naš susret i 64. okupljanje na „Danima berbe grožđa“ svjedoči kako nastavljamo tradiciju naših starih. Istina, danas u nešto drukčijim  uvjetima i na nešto drukčiji način. Spojem naslijeđenih znanja od naših predaka i korištenjem suvremenih tehnologija u vinarstvu i vinogradarstvu, naši su se vinari kvalitetom uspjeli nametnuti na zahtjevnom domaćem i svjetskom tržištu vina.

Uvjeren sam u to kako su Žilavka i Blatina u promoviranju Brotnja i regije Hercegovina dale neprocjenjiv doprinos i upotpunile prekrasnu priču o našim vinarima, vinima i o našem kraju.

Upravo zbog  Žilavke i Blatine,  kao jedinstvenih sorti u svijetu vina, ali i zbog ukupne predanosti vinogradarstvu i proizvodnji vina, naši su vinari cijenjeni diljem svijeta. Iz tih i niza drugih razloga, „Dani berbe grožđa“ događaj su  na koji  smo ponosni'', kazao je Herceg. 

Naglasio je i to kako je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije manifestaciju ''Dane berbe grožđa'', jednako kao i srodne manifestacije, poput Blaža, Kušanja mladoga vina, Vincekova i druge, uvrstila u skupinu poljoprivrednih sajmova, manifestacija i izložbi od posebna značaja za Županiju, te preuzela obvezu podupirati njihovo  organiziranje i promicanje istinskih blagdana vinove loze i vina broćanskoga kraja.

''Neka ovih dana broćanski vinogradari i vinari, nakon dugoga i mukotrpnog rada, sa svojim gostima uživaju u plodovima svojih ruku, hercegovačke zemlje i žarkoga sunca.

Na kraju, uz čestitke organizatorima i izlagačima, kao i uz dobrodošlicu svim gostima, potvrđujem i u ovoj prigodi neupitnu osobnu i potporu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije ovoj manifestaciji, uz želje da još dugo, dugo traje, na ponos i Brotnja i naše lijepe Hercegovine'', zaključio je Herceg, proglašavajući 64. ''Dane berbe grožđa'' otvorenim, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Nakon svečanog otvaranja, posjetitelji su mogli uživati u bogatom programu, degustiranju vrhunskih vina i u hercegovačkim specijalitetima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije