DF:

Hitno provesti odluku Ustavnog suda FBiH i omogućiti raspisivanje izbora u Mostaru

DF
24.04.2016.
u 11:07

Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici održanoj u subotu 23. travnja 2016. godine definiralo je daljnje aktivnosti u pripremama za predstojeće lokalne izbore na osnovu procjena općinskih i županijskih organizacija.

Zaključeno je kako će DF na općinskim izborima samostalno izaći sa listama za najmanje 69 općinskih vijeća odnosno skupština općina.

Predsjedništvo DF-a utvrdilo je općine- gradove u kojima će kandidirati načelnike-gradonačelnike, samostalno, ili uz eventualnu podršku drugih političkih stranaka.

Predsjedništvo je istovremeno napravilo i procjenu onih sredina u kojima bi DF pružio podršku kandidatima drugih političkih stranaka ili nezavisnim kandidatima.

Kada je riječ o statusu grada Mostara, Predsjedništvo DF-a zahtjeva od Parlamentarne skupštine BiH hitno provođenje odluke Ustavnog suda FBiH i omogućavanje raspisivanja izbora u Gradu Mostaru, kako bi se konačno prestalo držati građane Mostara u stanju zamrznutog konflikta i bez prava da biraju i budu birani. 

Predsjedništvo DF-a ponovo ističe elementarne principe na kojima stranka inzistira u pogledu konačnog statusa Mostara:

-    Mostar kao jedinstven i funkcionalan grad
-    multietničke izborne jedinice 
-    institucionalna, a ne etnoteritorijalna zaštita nacionalnih interesa sva tri konstitutivna naroda i građana.

Predsjedništvo DF-a najoštrije osuđuje odluku Općinskog vijeća Čapljina da jedna od ulica u ovom gradu nosi ime ustaškog zločinca Mile Budaka.

Predsjedništvo DF-a je dalo punu podršku kampanji „Pravo a ne privilegija,“ koja ima za cilj izjednačavanje prava svih porodilja u Federaciji Bosni i Hercegovini.

Na početku sjednice, Predsjedništvo Demokratske fronte odalo je počast ubijenim Vlaseničkim civilima (njih četrnaest) koji su na ovaj dan ukopani u Vlasenici, navodi se u priopćenju Demokratske fronte. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije