SASTANAK

HNS traži modalitete zajedničkog nastupa

hns
Foto: VL FOTO
25.02.2014.
u 09:37

Stručni tim HNS-a nakon rasprave predložit će modalitete nastupa Predsjedništvu HNS-a koje će o tome zauzeti konačni stav

Članovi stručnog povjerenstva Hrvatskog narodnog sabora, zaduženog za analiziranje i pripremu nastupa na sljedećim općim izborima u BiH, jučer su u Mostaru razmatrali moguće modalitete, ali i predstavili poteškoće s kojima se mogu suočiti stranke u slučaju prijave jedinstvene, ili pak odvojene izborne liste. Nije postignut konačni dogovor, ali su predstavljena razmišljanja kako izaći na izbore i pri tome ostvariti što bolji mogući rezultat.

Odluka Predsjedništva

Stručni tim HNS-a nakon rasprave predložit će modalitete nastupa Predsjedništvu HNS-a koje će o tome zauzeti konačni stav. Kako doznaje ‘Večernjak’, na ovome sastanku se otvorilo nekoliko mogućih varijanti samoga slaganja izbornih lista, od toga da se nastupi pod zajedničkim nazivnikom HNS-a, do toga da se manje stranke praktično uklope u dogovor dva HDZ-a za izborni proces. Oko tog prijedloga ne postoji suglasnost nekoliko manjih stranaka ovoga političkog saveza koje smatraju da takav prijedlog nije odraz ranijih političkih stavova čelništva HNS-a. Dužnosnici dva HDZ-a predstavili su i matematičke simulacije po kojima bi stranke HNS-a ostvarile, primjerice, lošije rezultate s nemogućnosti dobivanja kompenzacijskih mandata.

Visoki kriteriji

To bi bilo u slučaju zajedničkog nastupa na određenim nižim razinama gdje s druge strane ne postoji opasnost ugrožavanja hrvatskih pozicija. Pri tome je navedeno i kako sve stranke, ako će nastupati na svim razinama vlasti, moraju izdvojiti po 10.000 maraka kotizacije, prikupiti 3000 potpisa kako bi se mogle naći u zajedničkom bloku.

Ključne riječi

Komentara 1

JM
jezero-matica
12:32 25.02.2014.

Bog im dao mudrost da se okane osobni i parcijalni interesa,te da im Zajednicko Dobro bude na Prvom mjestu!Rezultati nece izostati!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije