u spomen na žrtvu

Hrvati diljem BiH zapalili svijeće za žrtvu Vukovara

svijece
18.11.2020.
u 07:18

S upaljenim lampionima i svijećama uglavnom su se ispisivale riječi 'Vukovar' ili su činile oblik srca u središtima Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda,Tomislavgrada, Čapljine, Livna, Rame, Busovače, Viteza, Žepča, Orašja i brojnim drugima sredinama

U središtima dvadesetak većinskih hrvatskih općina u Bosni i Hercegovini u utorak navečer zapaljene su svijeće u spomen na žrtvu Vukovara.

S upaljenim lampionima i svijećama uglavnom su se ispisivale riječi 'Vukovar' ili su činile oblik srca u središtima Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda,Tomislavgrada, Čapljine, Livna, Rame, Busovače, Viteza, Žepča, Orašja i brojnim drugima sredinama.

Ove godine zbog epidemioloških mjera bilo je manje okupljenih na obilježavanju ove obljetnice.

Okupljeni su se na taj način priključili brojnim sredinama u Hrvatskoj u kojoj se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Pomolili su se za poginule Vukovarce, ali i sve branitelje poginule u Domovinskome ratu u BiH i Hrvatskoj.

Tradicionalno u Mostaru se ispred križa u Vukovarskoj ulici uz procesiju nakon misa ljudi okupljaju na dan pada grada heroja 18. studenog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije