Čović i Krišto s Plenkovićem

Hrvatska se nastavlja zalagati za što skorije otvaranje pristupnih pregovora BiH s EU

22.09.2023.
u 07:08

Čović je još jednom iskazao potpunu predanost ispunjavanju ključnih prioriteta kako bi naša domovina BiH napravila snažan iskorak na europskom putu

Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastali su se u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Visoki dužnosnici su na sastanku razgovarali o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, aktualnoj političkoj situaciji te izmjenama izbornog zakonodavstva.

Ovom prigodom dr. Čović je još jednom iskazao potpunu predanost ispunjavanju ključnih prioriteta kako bi naša domovina BiH napravila snažan iskorak na europskom putu. Kazao je također kako su ovom pitanju posebno posvećeni predstavnici hrvatskoga naroda koji predvode EU i NATO put BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Plenković je istaknuo snažnu potporu Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini, kazavši kako će se Republika Hrvatska, u duhu dobrog susjeda, nastaviti zalagati za što skorije otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Jedna o tema bila je i ravnopravnost hrvatskoga kao konstitutivnog naroda te je kazano kako je neophodno provesti izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se puna ravnopravnost mogla istinski i ostvariti.

Govorilo se i o gospodarskoj, ekonomskoj i sigurnosnoj suradnji, s posebnim naglaskom snažnijeg povezivanja naših dviju zemalja na svim poljima.
 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije