Hadžovićeve organizacijske sheme

Hrvatske kadrove u školama HNŽ-a žele proglasiti viškom

01.08.2017.
u 13:00

Organizacijske sheme za škole u HNŽ-u mogle bi od teme o kojoj se raspravlja trenutačno postati problem u budućnosti. Naime, kako su nam rekli naši sugovornici, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a na čelu s ministrom Rašidom Hadžovićem pokušava kroz njih tehnološkim viškom proglasiti kadrove iz reda hrvatskog naroda, dok ostanak kadrova u školama koje rade po nastavom planu i programu na bošnjačkom jeziku nije upitan. Kako je za Večernji list rekao ministar Hadžović, organizacijske sheme dostavljene su Vladi na razmatranje. - Sve će biti završeno u skladu s akcijskim planom Ministarstva kako bi školska godina počela navrijeme - stoji u dopisu koji je ministar Hadžović poslao Večernjem listu. Ipak, iz Vlade HNŽ-a doznaje se kako su organizacijske sheme koje je Hadžović predložio odbijene te kako će se o toj temi raspravljati u drugoj polovini kolovoza.

Skrivene namjere

- Vlada je ranije rekla kako će učiniti sve da dio prosvjetnih djelatnika ne ostane na ulici zbog smanjenja broja učenika. Prema onome što ministar Hadžović radi, može se zaključiti kako je namjera da se eventualni tehnološki višak prebaci na škole koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije