Bomba torta pravi je izbor za Novu godinu jer to su oni dani kada ne želite da brojite kalorije već da se prepustite uživanju. Uz malo truda ova poslastica će vam upravo to omogućiti.
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
5 žlica oraha
Prvi fil:
250 g šećera u prahu
250 g putera ili margarina
6 žumanjaka
100 g Plazma keksa
2 dcl soka od pomorandže
300 g oraha
Drugi fil:
6 bjelanjaka
300 g šećera
6 žlica šećera za karamel
Plus:
2 bijela šlaga
Priprema:
Napraviti koru od nabrojanih sastojaka i ispeći na 180 stupnjeva u okrugloj posudi. Provjerite čačkalicom je li kora pečena.
Šest žumanjaka umutite sa šećerom i prokuhajte na pari uz stalno miješanje. Kad se ohladi, dodajte ostale sastojke. Ostavite da se sjedini, odnosno da keks upije sok.
Za treći sloj dobro umutite bjelanjke i šećer i kuhajte ih na pari. Kad je šam skuhan, dok je još topao, dodajte karamel koji ste dobili tako što ste na vatri istopili 6 žlica šećera.
Umutite šlag prema uputstvu sa vrećice.
Na odgovarajuću tacnu najprije stavite pečenu koru, nanesite prvi pa drugi fil i premažite šlagom.