Zenica

Institut za sigurnost hrane

hrana
04.01.2016.
u 07:00

Osnivač Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je ZDŽ, a Institut je u registru pravnih osoba registriran 20. rujna 2015. godine

Ujedinjenjem Županijskoga zavoda za javno zdravstvo te Veterinarskog zavoda nastao je Institut za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici, prvi takvog tipa u BiH, piše Večernji list BiH.

EkipaAnadolije posjetila je prostorije Instituta za zdravlje i sigurnost hrane te o Institutu razgovarala s čelnim čovjekom ove institucije, v. d. ravnatelja Senadom Huseinagićem. Osnivač Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je Zeničko-dobojska županija. Institut je u registru pravnih osoba registriran 20. rujna 2015. godine te njegov rad formalno počinje tog dana.

- Ideja spajanja ova dva zavoda u raznim oblicima postoji još od 2006., a u konkretizaciju smo krenuli 2011. godine, nakon čega dolazi do malog zastoja zbog promjene vlasti. Priču smo ponovno pokrenuli 2014. i uspjeli smo u 2015. realizirati ideju koja je prvi ovakav oblik na području bivše države, gdje je bila duga tradicija nekakvog suparništva između Veterinarskog zavoda i Zavoda za javno zdravstvo, s obzirom da se na izvjestan način obje institucije bave istim poslom, kaže Huseinagić, objašnjavajući nastanak Instituta. Nakon objedinjavanja dva zavoda uslijedile su većinom pozitivne reakcije javnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?