KREMASTO SAVRŠENSTVO

Isprobajte fantastičan recept za mileram tortu od jagoda

Instagram
25.04.2021.
u 18:03

Mileram torta od jagoda zvuči odlično, a možete je isprobati po receptu Bojane Matek koja je još jednom oduševila izvrsnim receptom

Zasladite se ukusnim desertom u kojem će uživati svi ukućani! Prve se jagode već mogu pronaći u dućanima, a ako ih volite ubaciti u kolače i torte, Diva.hr donosi odličan recept koji je podijelila Bojana Matek. Ovog puta  je oduševila izvrsnom slasticom, mileram tortom od jagoda. 

Sastojci za podlogu:

- 220 g brašna

- 100 g maslaca

- 2 žlice šećera

- prstohvat soli

- 1/2 praška za pecivo

- 3 žumanjka

- 1-2 žlice kiselog vrhnja

Sastojci za kremu

- 800 ml mlijeka

- 3 pudinga od vanilije

- 180 g šećera

- 1350 g milerama

Sastojci za preljev

- 600 g jagoda

- sok polovice limuna

- 2 vanili šećera

- 2 žlice šećera u prahu

- 2 vrećice preljeva za torte

- 3 žlice šećera

- voda

Foto: Instagram screenshot

Priprema

- Zamijesite tijesto od brašna, hladnog maslaca narezanog na kockice, šećera, soli, praška za pecivo, žumanjaka i kiselog vrhnja. Nemojte predugo mijesiti. Kada dobijete kompaktno tijesto, spljoštite ga u disk, zamotajte prozirnom folijom i stavite na hlađenje 30 minuta. Dno i stranice kalupa za torte od 30 cm obložite papirom za pečenje. Razvaljajte tijesto i rasporedite ga po dnu. Slobodno se poslužite prstima da pokrpate nepravilnosti. Kalup vratite u hladnjak.

- Za kremu pomiješajte pudinge i šećer s nekoliko žlica mlijeka koje ste oduzeli od onih 800 ml. Ostatak zakuhajte pa skuhajte puding prema uputama. U još vrući puding ravnomjerno umiješajte mileram pa cijelu kremu rasporedite po tijestu.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 °C oko 40 min. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

- Jagode nasjeckajte na kockice, dodajte im limunov sok, šećer u prahu i vanilin šećer. Pustite jedan sat u hladnjaku da se mariniraju, a zatim procijedite višak sokova koji su pustile i odložite sa strane. Posložite ih po ohlađenoj torti.

- U sok koji ste iscijedili dodajte vodu do ukupne količine od 0.5 litre. Tekućinu dodajte  u šećer i preljev pa skuhajte prema uputama na pakiranju. Prelijte preko jagoda i stavite nekoliko sati u hladnjak na hlađenje.

- Tortu prebacite na pladanj i poslužite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije