Agrokor

Ivici Todoriću sud ponovno blokirao svu njegovu imovinu

15.03.2018.
u 14:25

Ivica Todorić sudjelovao u svim inkriminiranim djelima dok su ostali okrivljenici sudjelovali u pojedinim kaznenim djelima - stav je suca istrage

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu ponovno je blokirao imovinu Ivici Todoriću, te veći dio imovine Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviji Discordiji, dok je u odnosu na ostale osumnjičenike i Todorićevu kćer Ivu Balent zahtjev Agrokora za privremenom blokadom imovine odbijen.
- Ivica Todorić sudjelovao u svim inkriminiranim djelima dok su ostali okrivljenici sudjelovali u pojedinim kaznenim djelima. Stoga je prijedlog osnovan u cijelosti u odnosu na Ivicu Todorića i Olivia Discordiju, u odnosu na Tomislava Lučića, Ljerku Puljić i Damira Kuštraka je djelomično osnovan, dok u odnosu na ostale okrivljenike te u odnosu na protivnicu osiguranja Ivu Balent i ŽDO u Zagrebu nije osnovan - stav je suca istrage. Stoga nije ponovno blokirao imovinu Piruški Canjugi, Ivanu Crnjcu, Anti Todoriću, Mislavu Galiću, Hrvoju Balentu, Ivanu Todoriću, Alojziju Pandžiću, Sanji Hrstić, Marijanu Alagušiću, Ivici Sertiću i Ivi Balent.
Podsjećamo, Agrokor je protiv 15 osumnjičenika i Ive Balent podnio imovinsko-pravni zahtjev u iznosu od 1,6 milijardi kuna. 

Sud im je blokirao imovinu nakon čega su se svi osumnjičenici i Iva Balent žalili te je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu krajem veljače tu odluku ukinulo i vratilo je sucu istrage na ponovno odlučivanje smatrajući kako u rješenju o blokadi "nisu izneseni valjani razlozi o odlučnim činjenicama, a oni koji su izneseni su nejasni i u znatnoj mjeri proturječni." 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije