humanitarna pomoć

Iz BiH krenula 54 šlepera pomoći za Tursku i Siriju

konvoj pomoći za Tursku i Siriju
Klix.ba
17.02.2023.
u 20:01

U konvoju se nalaze razne vrste pomoći; hrana, voda, higijena, šatori, grijalice, agregati, vreće za spavanje, kreveti…

U petak navečer iz Sarajeva su krenula 54 šlepera humanitarne pomoći za Tursku i Siriju. Prema riječima Elvira Karalića iz Pomozi.ba, u narednom razdoblju će na put krenuti novi konvoj, a prikupljeno je više od 100 šlepera različite robe.

"Nakon 10 dana danonoćnog rada, što ste mogli svjedočiti, došli smo do finalne faze tj. slanja prvog konvoja pomoći nastradalima u Turskoj i Siriji. Iza nas su 54 šlepera koja večeras kreću za Tursku. Planirali smo danas 60, ali smo imali manjih tehničkih problema. Prikupljeno je više od 100 šlepera pomoći", rekao je, piše Klix.ba.

On je kazao kako se dogodila velika tragedija nakon potresa, ali su građani BiH pokazali i veliko srce.

"Na desetine tisuća ljudi je sudjelovalo, pomagali su na sve moguće načine… U Turskoj će pomoć preuzeti službena organizacija, a onda AFAD nastavlja distribuciju gradovima koji su pogođeni potresom", dodao je Karalić.

U konvoju se nalaze razne vrste pomoći; hrana, voda, higijena, šatori, grijalice, agregati, vreće za spavanje, kreveti…

"Mnogo je toga. Minimalna vrijednost je oko 6 milijuna KM, ali u narednom razdoblju ćemo pokušati dati pribilžnu vrijednost svih 100 šlepera pomoći", izjavio je Karalić.

On je apelirao na sve građane, ako mogu, da doniraju igračke za djecu.

"Dobili smo informacije da djeca nemaju nijedne igračke. Dakle, svi možete, prvi ja, donijeti i neku igračku. U planu je i nabavka stambenih kontejnera", dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?