Jednodnevni izleti

Iz Hercegovine na dan do Neuma za 12 KM, Herceg Novog 20, Budve 30 KM

24.06.2021.
u 07:54

Užarene ljetne temperature, sasvim je jasno, najlakše se podnose uz more, zbog čega i jednodnevno rashlađivanje negdje na morskoj obali ima svoju posebnu čar. Otići na more na jedan dan iz Hercegovine, s obzirom na blizinu jadranske obale, ne predstavlja neki napor, a i cijene jednodnevnih izleta više su nego povoljne. Istražili smo po kojim cijenama i na kojim lokacijama možete provesti dan na moru, piše Večernji list BiH. 

Gužve na granicama

Uz povoljne cijene i izbjegavanje gužvi na graničnim prijelazima, veliku ulogu igraju i neadekvatna mjesta za parkiranje, za koja treba izdvojiti iznos jedne povratne autobusne karte, koja ove godine iznosi minimalno 12 KM. - Ako već planirate na dan na more, puno isplativije je ići autobusom, prvenstveno zbog nižih cijena putovanja, a i ne mislite kada ćete stići, jesu li ogromne gužve na cestama, gdje parkirati, koliko novca izdvojiti za parkiranje... Ovako imate jasne termine. Okupljanje je na Autobusnom kolodvoru u Mostaru u 6.45, polazak iz Mostara za Neum 15 minuta poslije i tamo imate slobodu do 19 sati, kada je vrijeme za polazak - priča nam Mostarka koja je prošlog vikenda spas od vrućine i sunca otišla potražiti u jedini bh. primorski grad. Osim Mostara, polazak iz Čapljine je u 7.30 s tamošnjeg autobusnog kolodvora, a cijena povratne karte je 12 KM.

Herceg Novi također je ove godine u ponudama za jednodnevni odlazak na more, a za odlazak na crnogorsko primorje potrebno je izdvojiti od 15 do 20 KM. Polasci za Herceg Novi organiziraju se pet dana u tjednu, točnije od srijede do nedjelje.

Ljetni izleti organizirani su i za Budvu u srpnju. - Polazak skupine s Autobusnog kolodvora Mostar u 6.30, u Čapljini u 7 s kolodvora. Fakultativno vožnja brodicom, panorama Budvanske rivijere (ovisno o vremenskim uvjetima). Nakon vožnje slijedi slobodno vrijeme, a povratak iz Budve je u 17 sati s usputnim kratkim stankama. Dolazak na odredište u večernjim satima. Cijena povratne karte za odrasle je 30 KM, a za djecu do 10 godina povratna karta iznosi 25 KM - stoji u jednoj od ponuda. Još dva gradića u Crnoj Gori našla su se među ovogodišnjim destinacijama - Kotor i Tivat, a cijena za ovu ponudu je 30 KM. Među brojnim ponudama može se pronaći i “Ljeto za mlade” u Budvi, i to po cijeni od 190 KM za četiri dana.

- Putujte na more s osobnom iskaznicom, bez negativnog PCR testa. Ovaj paket-aranžman traje četiri dana na bazi tri noćenja s doručkom i prijevozom autobusom. Polazak iz Hercegovine u jutarnjim satima. Vožnja preko Čapljine, Stoca, Trebinja, Herceg Novog. Nastavak vožnje do Budve, gdje slijede četiri dana odmora - istaknuto je u jednoj od ponuda.

Jednodnevni izleti na hrvatsko primorje još nisu organizirani zbog mjera koje su na snazi, no osvježenje se može pronaći i tamo, ali individualnim odlascima, i to u trajanju od 12 sati ako niste cijepljeni, nemate potvrdu da ste preboljeli COVID ili pak nemate negativan test.

Najam ležaljke i suncobrana

Osim povoljnih cijena, kada su u pitanju izleti, istražili smo i koliko vam novca dodatno treba kako biste proveli dan na moru. Najam ležaljke stajat će vas oko 8 KM, isto toliko i suncobrana. Za ljubitelje aktivnijeg odmora u ponudi su i atraktivna vožnja padobranom koja traje 15 minuta, koliko traje i vožnja vodenim skuterom, za što je potrebno izdvojiti oko 60 KM. Najam pedaline po satu stoji oko 15 KM, dok je za pola sata potrebno izdvojiti 10 KM. Ako ste umorni od vodenih sportova i želite se osvježiti, kuglu sladoleda, primjerice u Makarskoj, platit ćete oko 2 KM, sok oko 3 KM, kao i točeno pivo. Cijena pizze kreće se od 10 do 25 KM, ovisno o veličini. Svi koji se pak odluče doći u Makarsku vlastitim prijevozom, cijena parkiranja za sat vremena je oko 3 KM, dok je za cjelodnevno parkiranje potrebno izdvojiti desetak KM. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije